Artros

Center za ortopedijo in športne poškodbe

Ambulantni pregledi


Ortopedski specialistični pregledi

Pregled pri specialistu ortopedu je namenjen ugotavljanju vzrokov težav povezanih z gibalnim sistemom. Običajno je tak pregled osnova za napotitev na dodatno diagnostiko ali za oblikovanje priporočil glede zdravljenja. Slednje je lahko konzervativno z različnimi oblikami fizikalne terapije ali operativno z minimalno invazivnim artroskopskim posegom ali s klasično operacijo. Zaradi subspecialne usmerjenosti posameznih ortopedov vam administrator ob naročilu za pregled glede na težave svetuje o izbiri ortopeda.


Pregled specialista fizikalne in rehabilitacijske medicine

Specialist fiziater v okviru ambulantnega pregleda izvaja tudi ultrazvočno diagnostiko ter terapijo z globinskimi udarnimi valovi (ESWT) in predpisuje različne oblike konzervativnega zdravljenja. Aktivno sodeluje pri vodenju fizioterapije ter pri izdelavi programov pozne rehabilitacije športnikov na podlagi testiranja z izokinetično dinamometrijo.
Pregled pri fiziatru je smotrn tudi za pridobitev mnenja o delazmožnosti ter za oceno obsega funkcionalne prizadetosti gibal, kar se običajno zahteva v postopkih za pridobitev statusa invalidnosti.

ambulantni-posegi


 

Komentiraj